T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Tepebaşı Nafiye-Hüseyin Küçükoğlu Halk Eğitimi Merkezi

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ (AÖL) İLE İLGİLİ GENEL AÇIKLAMALAR

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ (AÖL) İLE İLGİLİ GENEL AÇIKLAMALAR:

1) Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmek için, toplamda en az 8 dönem eğitim görmüş ve 192 kredi almış olmak gereklidir. Ayrıca ortak (zorunlu) dersleri başarmış olma veya bu derslerden muaf olma şartı vardır.

 2) Açık Öğretim Lisesi'nde bir öğretim yılında 3 dönem sınav yapılmaktadır. Bu sınavlara girebilmek için, her sınavdan belirli bir süre önce bankaya 30 TL yatırarak kayıt yenileme işlemi yapılmalıdır. Ancak 3. dönem sınavına (bu sınavın tarihine göre) 18 yaşından küçük olanlar giremezler.

 3) Sınavlardan yaklaşık bir hafta önce www.aol.meb.gov.tr 'ye öğrenci numarası ve AÖL şifresiyle ile giriş yapılarak, sınav giriş belgesi çıkarılmalıdır.

 4) Öğrenci Belgesi, Askerlik Tecil Belgesi (EK-C2) gibi belgeler E-Devlet üzerinden (E-Devlet şifresiyle) alınabilmektedir.

5) Açık Öğretim Lisesi ile ilgili tüm duyurular, (kayıt işlemleri, sınav tarihleri...) okulun resmi web sitesi olan www.aol.meb.gov.tr 'den yayınlanmaktadır.

 6) Şifre unutma, bilgi güncelleme ve diğer işlemler için MEB İletişim hattı 444 0 632 aranmalıdır.

7) Açık Öğretim Lisesi işlemleri, Türkiye'nin her ilinde ve ilçesinde bulunan Halk Eğitimi Merkezlerinden yapılabilmektedir.

 8) Kayıt yenileme işlemleri yapıldıktan sonra aşağıda anlatıldığı şekilde ders seçme işlemi yapılmalıdır. Derslerini seçmeyen öğrencilerin dersleri AÖL sistemi tarafından otomatik olarak seçilmektedir.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ DERS SEÇME İŞLEMLERİ:

a)      Açık Öğretim Lisesi sitesine (www.aol.meb.gov.tr) giriniz.

b)      Sitedeki ÖĞRENCİ GİRİŞİ'ne tıklayınız ve karşınıza gelen sayfada Güvenlik Kodunu, ÖĞRENCİ NUMARANIZI ve AÖL ŞİFRENİZİ giriniz, Giriş butonuna tıklayınız.

c)       Siteme girdikten sonra sol tarafta bulunan "Kayıt Yenileme İşlemleri" altındaki "Ders Seçme"ye tıklayınız.

d)      Karşınıza gelen listedeki dersleri seçmek için derslerin solunda bulunan mavi oklara sırayla tıklayınız. Bu şekilde 35 kredilik ders seçiniz ve yazıcıdan çıktısını alınız. Aldığınız çıktı (ders listesi) ile Halk Eğitimi Merkezinden kitaplarınızı alabilirsiniz.

e)       ÖNEMLİ: Derslerin karşılarında ORTAK, SEÇMELİ ve MUAF yazmaktadır. Öncelikle ORTAK (zorunlu) dersleri seçiniz, eğer 35 krediniz dolmazsa SEÇMELİ derslerden ekleyiniz. MUAF yazan dersleriniz varsa bu derslerin seçilmesine gerek yoktur.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.12.2018 - Güncelleme: 05.12.2019 23:58 - Görüntülenme: 1276
  Beğen | 1  kişi beğendi