T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Tepebaşı Nafiye-Hüseyin Küçükoğlu Halk Eğitimi Merkezi

"GİRİŞİMCİLİKTE ÖNCE KADIN PROJESİ" BAŞVURULARI BAŞLADI

Girişimcilikte Önce Kadın Projesi Kapsamında, Kadınlarımıza girişimcilik konusunda eğitimler verilerek el emeği, göz nuru ürünlerinin bilgi iletişim teknolojilerinin getirdiği yeniliklerle satışının kolaylaştırılması ve hobi amaçlı yürütülen bir çok çalışmanın gelir getirici bir faaliyete dönüşmesini sağlamak amacıyla "Girişimcilik Yarışması" düzenlenmektedir.El Sanatları Kurslarına katılan kursiyerlerimiz yarışmaya katılabilirler.

 

BAŞVURU TARİHLERİ:

  • Başlangıç Tarihi     : 03.12.2018
  • Son Başvuru Tarihi: 30.03.2019


Girişimcilikte Önce Kadın Web Sitesi için TIKLAYINIZ.

Girişimcilikte Önce Kadın Sıkça Sorulan Sorular İçin TIKLAYINIZ.

 

YARIŞMA ŞARTNAMESİ


 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ,
TÜRKİYE BİLİŞİM VAKFI VE TÜRKİYE VODAFONE VAKFI
ARASINDA DÜZENLENEN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜYLE YÜRÜTÜLEN GİRİŞİMCİLİKTE ÖNCE KADIN PROJESİ ÇERÇEVESİNDE DÜZENLENECEK GİRİŞİMCİLİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

 

GİRİŞ

Türkiye'de işgücüne katılma ve istihdam oranları özellikle kadınlarda olmak üzere bazı artışlar göstermekle birlikte 10. Kalkınma Planı´na göre kadınların işgücüne katılımı henüz ulaşılmak istenen noktada değildir. OECD üyeleri arasındaysa Türkiye bu açıdan sonuncu sıradadır. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 15+ işgücüne katılma oranı kadınlarda % 33,6 iken erkeklerde %72,5''tir. Aynı döneme ilişkin verilere göre kadınlarda istihdam oranı yüzde 28.9 ( erkeklerde yüzde 65,6) , tarım dışı işsizlik oranıysa yüzde 18,5 ile erkelerin (yüzde 10.7) neredeyse iki katıdır.

Bu veriler kadınlarımızın gerek çalışan, gerekse girişimci olarak ekonomiye ve sosyal hayata daha fazla katılması gerektiğini ortaya koyuyor. Bununla birlikte, ülkemizde kadınların iş gücüne katılım oranında geçtiğimiz yıllara kıyasla ümit verici bir eğilim görülmektedir. Kadın istihdamı belirli şehirlerde değil, birçok yerde hızla artmakta ve ekonomik büyüme kadın istihdamını erkeklere göre daha fazla etkilemektedir. Bölgesel ve küresel güç olma yolunda hedefler koyan ülkemizin, bu hedeflere ulaşabilmesi için, nüfusun yarısını oluşturan kadınların ekonomiye aktif katılımını mümkün kılacak mekanizmaların harekete geçirilmesi gerekmektedir. Kadınların ekonomik ve sosyal açıdan güçlendirilmesi, eğitim ve refah seviyesinin artmasına katkıda bulunacaktır.

Girişimcilikte Önce Kadın projesi ile Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde çeşitli eğitim programlarına katılan kadınların ürünlerini ekonomiye kazandırarak güçlenmelerine olanak tanımak hedeflenmektedir. Proje sayesinde kadınlara, ürünlerini bilgi teknolojilerini kullanarak satabilmeleri için gerekli bilgi ve araçlar sunulacak, el emeğinin kazanca dönüştürülmesine ve kadınların kendilerini daha fazla geliştirme konusunda güdülenmelerine katkı sağlanacaktır.

 

Kısaltmalar

MEB HBÖGM: Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü

TBV: Türkiye Bilişim Vakfı

TVV: Türkiye Vodafone Vakfı

 

PROJENİN AMACI

Girişimcilikte Önce Kadın projesinin amacı, el emeği, göz nuru ürünlerin bilgi iletişim teknolojisinin getirdiği yeniliklerle satışının kolaylaştırılması ve hobi olarak başlanan birçok çalışmanın gelir getirici bir faaliyete dönüşmesini sağlayarak, meslek sahibi olmayan kadınların ekonomik hayata katılımlarını özendirmek ve ailenin refah düzeyini artıracak ek gelire kavuşmalarına olanak yaratmaktır.

 

PROJENİN KONUSU

Girişimcilikte Önce Kadın projesi kapsamında online kermes ürünleri satış sitesine ürün giren ve satış yapan kadınların kaydettikleri gelişimi ortaya koymaktır.

 

PROJENİN KAPSAMI

Girişimcilikte Önce Kadın Projesi 2018-2019 eğitim öğretim döneminde tüm Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı halk eğitimi merkezleri ve olgunlaşma enstitülerinde yürütülecektir.

 

GİRİŞİMCİLİKTE ÖNCE KADIN YARIŞMASI HAKKINDA

Eğitimlerle girişimcilik kapasitelerini geliştiren kursiyerler, yarışmayla eğitimlerde öğrendikleri bilgileri gerçek hayatta uygulayarak elde ettikleri sonuçlara göre değerlendirilecek ve can suyu sermayesi ile ödüllendirilecektir. Yarışmada başarı gösteren kadınların hikâyeleriyle de başka kadınlara ilham vermeleri hedeflenmektedir.

Yarışmada kursiyerler, sayısal verilerle değerlendirilecek ve en yüksek puanı alan ilk 5 kadın ödüllendirilecektir.

Bunun yanı sıra bu sene ilk kez, ürünlerin niteliklerine ve farklı şekilde (inovatif) yeniden ele alınmasına bakılarak en yenilikçi ürünü tasarlayan kursiyere de "üründe inovasyon" ödülü verilecektir.

 

  BAŞVURU TARİHLERİ

  • Başlangıç Tarihi       : 03.Aralık.2018
  • Son Başvuru Tarihi : 30.Mart.2019

 

  1. 1.      KATILIM ŞARTNAMESİ

1.1.   Yarışmaya, tüm Türkiye'deki TC vatandaşı, yasal kalış imkânına sahip yabancı, uluslararası koruma başvuru sahibi veya statüsü sahibi kişilerin ya da geçici koruma altında bulunan, halk eğitimi merkezlerinde ve olgunlaşma enstitülerinde el sanatları kurslarından birine daha önce ya da şu anda kayıtlı olanve Kasım 2018– Mart 2019 tarihleri arasında mobil uygulama üzerinden ya da daha önce açılan sınıf içi girişimcilik ve teknoloji eğitimini tamamlayan kadın kursiyerler katılacaktır.

1.2.   Önceki yıllarda ödül alan kursiyerler yarışmaya katılamazlar.

1.3.   Proje kapsamında önceki yıllarda ödül alan kursiyerler yarışmaya katılamazlar.

1.4.   Yarışmaya erkek kursiyerler katılamazlar.

1.5.   Girişimcilikte Önce Kadın projesi eğitimini kursiyer olarak alsalar dahi usta öğreticiler yarışmaya katılamazlar.

1.6.   Yarışmaya katılan kadın kursiyerler, projenin mobil uygulaması veya web sitesinden yarışma şartnamesini okuyup onaylayarak internet sitesinde (http://oncekadin.gov.tr) yer alan üyelik formunu doldurarak yarışma kaydını tamamlayacaktır.

1.7.   Yarışma başvuru formunu doldururken yarışmacılar öncelikle kendilerini kısaca tanıtıp Girişimcilikte Önce Kadın Projesi çerçevesinde aldıkları eğitim öncesinde ve sonrasında hayatlarındaki değişimi ve geleceğe yönelik hedeflerini anlatacaklardır.

1.8.   Adaylar ayrıca başvuru formunda fotoğraflarını ve isterlerse kendi hazırlayacakları bir dakikalık (maksimum:100 MB) videolarını forma ekleyebilecektir.

1.9.   Kursiyerler, yarışmaya kendi üretimi olan el yapımı ürünleri ile katılacaklar.

1.10. Kursiyerler, farklı özelliklere sahip aynı ürünlerini renk, ebat, şekil vs. farkları olması koşuluyla ayrı ürünler olarak web sitesine girmelilerdir. Renk, ebat, şekil vs. farkı olmaksızın girilen ilanlar farklı ilanlar olarak sayılmayacak ve puanlama dışı tutulacaklardır.

1.11. Yarışmacıların siteye üyelik, ürün satışı ve bilgi güncelleme amaçlı girdikleri bilgiler, özellikle banka hesap numarası bilgileri diğer internet kullanıcıları tarafından görüntülenebilmektedir. Siteye kaydolan kursiyerler, sitede bulunan üyelik sözleşmesini ve yarışma şartnamesini okuyarak onayladıkları kabul edildiğinden, oluşabilecek ihtilaf, maddi-manevi zarar ve kayıplardan yarışmayı düzenleyen MEB HBÖGM, TBV ve TVV sorumlu değildir.

1.12. Yarışma kapsamında oncekadin.gov.tr sitesinde yer alan her türlü içerik ile bunların düzenlenmesi ve kısmen/tamamen kullanımı konusunda ürünlerin üzerindeki tüm hakları yarışmacılara ait olup yarışmacılar, oncekadin.gov.tr sitesinde ürünü yayınlanmasından doğan kopyalama, taklit vb. hak ihlalleri kapsamında yarışmayı düzenleyen MEB HBÖGM, TBV, TVV ve yetkililerini/çalışanlarını sorumlu tutamaz.

1.13. Müşterilerin satın aldığı veya özel sipariş üzerine üretilen ürünlerde cayma hakkı, değiştirme, iade talepleri; taraflar arasında doğacak olası ihtilaf, maddi-manevi zarar ve kayıplar yarışmacı ile müşteri arasındaki iç ilişkiye dayanmakta olup yarışmayı düzenleyen MEB HBÖGM, TBV ve TVV'nin sorumluluğu bulunmamaktadır.

1.14. Yarışma şartnamesinde ve yürütmesinde yapılacak değişiklikler tamamen MEB HBÖGM, TBV ve TVV'nin yetkisi dâhilindedir. Yarışmayı düzenleyen MEB HBÖGM, TBV ve TVV yarışma şartnamesinde değişiklik yapabilir, yapılan değişiklikler http://oncekadin.gov.tr adresinde ve/ veya projenin mobil uygulamasında duyuru olarak yayınlanır.

1.15. Yarışma süresince yarışmacılar http://oncekadin.gov.tr ve mobil uygulama üzerindeki duyuru ve haberleri takip etmekle yükümlü olup bunun dışında yarışmacılara duyurular yapılmayacaktır. Bu kapsamda meydana gelen hak kayıplarından MEB HBÖGM, TBV ve TVV sorumlu değildir.

1.16. Yarışmacıların belgelerinin kontrol edilmesi bağlı bulundukları kurum müdürlükleri ve il koordinatörlerinin sorumluluğundadır. Yarışmacıların beyan ettikleri bilgi ve belgelere dair hukuki ve cezai sorumluluk kendilerine ait olacak olup geçersiz, sahte, yanlış, şartnameyi ihlâl eden bilgi ve belge sunan yarışmacılar, değerlendirme aşamasında yarışmadan elenecek ve yarışmacı ödül almışsa aldığı ödül geri alınarak hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

1.17. Yarışma kapsamında ödüllerle ilgili vergiler Türkiye Vodafone Vakfı'na aittir. Ödül alacak kişilere verilecek tutarlar net tutarlardır. Söz konusu tutarlar Türkiye Vodafone Vakfı aracılığıyla proje danışman kuruluşu Benchmark tarafından ödül alacak kişilerin yarışmada kullandıkları banka hesaplarına yatırılacaktır.

1.18. Yarışmanın sekretaryasını, Bakanlık Merkezinde Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinde hayat boyu öğrenmeden sorumlu birim yapacaktır.

1.19. Yarışmacılar, oncekadin.gov.tr internet sitesinde gerçekleştirdiği faaliyetler dâhilinde Türk Ticaret Kanunu hükümleri uyarınca haksız rekabete yol açacak faaliyetlerde bulunmayacağını; kişilerin şahsi ve ticari itibarını sarsacak, kişilik haklarına tecavüz ve taarruz edecek fiilleri gerçekleştirmeyeceğini, mevzuata, kamu düzenine ve genel ahlak kurallarına uygun hareket edeceğini, mevzuatın gerektirdiği önlemleri alacağını ve prosedürleri yerine getireceğini, yasadışı, suç teşkil edecek, rahatsız edici, kişilik haklarına zarar verici, fikri haklara, telif haklarına, marka haklarına ve mülkiyet haklarına tecavüz edici tutum ve davranışlarda bulunmayacağını kabul ve taahhüt etmektedir.

1.20. Yarışmaya katılan adaylar, yarışma şartnamesindeki hususların tamamını kabul etmiş ve bu hususlara aykırı davranmayacağını; haksız rekabet avantajı sağlaması, şartnameye aykırı hareket etmesi ve şartnameyi ihlâl durumlarında haklarında adli ve idari işlem yapılacağını, yarışmayı düzenleyen MEB HBÖGM, TBV, TVV ve yetkilileri/çalışanları haklarında yarışma ve proje çalışmaları nedeniyle maddi ve manevi tazminat hakkı talep etmeyeceğini kabul etmiş sayılır.

1.21. Yarışma şartnamesine uygun olmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

1.22. Bu yarışmayı Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü (MEB HBÖGM), Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) ve Türkiye Vodafone Vakfı (TVV) yönetimi tarafından görevlendirilecek bir ekip yürütecektir. Yarışmada MEB HBÖGM, TVV ve TBV ekipleri komisyonda görev alacaktır.

 

 2.      BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME

2.1.   Kursiyer Yarışma Başvurusu ( Son başvuru tarihi 30 Mart 2019)

Kursiyer başvurusunu http://oncekadin.gov.tr/sss/ adresinde "Yarışmaya Nasıl Başvurabilirim?" bölümünün altında yer alan "Kursiyer Beyan Formu"nu; satışlarına ilişkin banka/PTT dekontu ve varsa kargo fişleri, ürün satış adedi ile ürün birim fiyatı bilgisini içerecek şekilde doldurarak "Kursiyer Beyan Formu"nu, söz konusu evrakların birer kopyasıyla birlikte evrak kaydı yaparak kurum müdürüne teslim eder.

2.2.   Kurum Müdürü Değerlendirmesi (08-12 Nisan 2019)

http://oncekadin.gov.tr/sss/ adresinde "Yarışmaya Nasıl Başvurabilirim?" bölümünün altında yer alan "Kurum Müdürü Puanlama Tablosu"nu kullanarak kurumundan yarışmaya başvurmuş olan kursiyerlerinin puan tablosunu oluşturur ve evrak kaydını yaparak "Kurum Müdürü Puanlama Tablosu" ile tüm kursiyerlerin başvuruda kullandıkları belgeleri İl Koordinatörüne teslim eder.

 

2.3.   İl Koordinatörü Değerlendirmesi (15-26 Nisan 2019)

http://oncekadin.gov.tr/sss/ adresinde "Yarışmaya Nasıl Başvurabilirim?" bölümünün altında yer alan "İl Koordinatörü Puanlama Tablosu"nu kullanarak ilinin yarışma sonuçlarını belirler ve evrak kaydı yaparak "İl Koordinatörü Puanlama Tablosu" ile birlikte ilinde en yüksek puanı alan kursiyerin başvuruda kullandığı belgeleri MEB HGÖBM'ye gönderir.  

 

2.4.   Paydaşların (MEB-TBV-TVV) ödülleri alacak kursiyerleri belirlemesi (Mayıs 2019)

Paydaşlardan oluşacak komisyon, 81 ilden kapalı olarak gelecek başvuru dokümanlarını MEB HBÖGM binasında yapacakları bir komisyon toplantısında değerlendirir, ödülleri alacak kursiyerleri belirler ve oncekadin.gov.tr sitesi üzerinden kazananları duyurur.  

 

 3.      PUANLAMA ESASLARI

Girişimcilikte Önce Kadın yarışmasında kursiyerlerin başvuruda kullanacakları bilgiler olan; sitede yayınladıkları ilan adedi (birbirinden farklı ilanlar), satış adetleri ve satış tutarları puanlamayı eşit oranda etkilemektedir. Her bir kategoride en yüksek puan 1000 olup, diğer kursiyerlerin ilgili kategorideki puanları en yüksek puan alan kursiyerin kategori değerine oranlanması şeklinde hesaplanır.

 

4.      ÖDÜLLER:

Yarışmayla ilgili tüm organizasyon faaliyetleri Millî Eğitim Bakanlığı adına Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Bilişim Vakfı ve Türkiye Vodafone Vakfı tarafından ve/veya bu ortaklar tarafından yetkilendirilmiş bir ekip tarafından yürütülecek olup dereceye giren yarışmacıların ödülleri Türkiye Vodafone Vakfı tarafından karşılanacaktır.

Yarışmada dereceye girenlere aşağıdaki ödüller verilecektir:

Girişimcilik Yarışması Ödülleri:

Birinci                               : 15.000 TL

İkinci                                : 10.000 TL

Üçüncü                             : 7.500 TL

Üründe İnovasyon Ödülü    : 5.000 TL

HBÖGM Özel Ödülü            : 3.000 TL

TVV Özel Ödülü                 : 3.000 TL

 

Kursiyerleri yarışmada ödül almaya hak kazanan 6 formatöre ödül olarak 1000'er TL değerinde hediye çeki verilecektir.
 

İLETİŞİM BİLGİLERİ

a)      MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü

Emniyet Mah. Boğaziçi Sok. No:23

Teknikokullar Yenimahalle/ ANKARA

Telefon: 0312- 212 68 80 Faks: 0312 212 99 58

 

b)      TÜRKİYE BİLİŞİM VAKFI

Değirmen Sok. Nida Kule İş Merkezi No: 18 K.5 34734 Kozyatağı/ İSTANBUL

Telefon: 0216 467 04 99- 0216 467 08 45 Faks: 0216 360 33 56

E-posta: info@tbv.org.tr

 

c)      TÜRKİYE VODAFONE VAKFI

Büyükdere Caddesi, No: 251, 34398 Maslak İstanbul

Telefon: 0212 367 00 00 Faks: 0212 367 00 10

E-posta: vakif@vodafone.com

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.12.2018 - Güncelleme: 05.12.2019 23:57 - Görüntülenme: 2466
  Beğen | 1  kişi beğendi