ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Tepebaşı Nafiye-Hüseyin Küçükoğlu Halk Eğitimi Merkezi

Bilgisayar İşletmenliği (Operatörlüğü) Kursu

Kurs kayıtlarımız devam etmektedir

PROGRAMIN AMAÇLARI

Bilgisayar İşletmenliği (Operatörlüğü) Kursunu tamamlayan bireyin;  1. Bilgi Teknolojisinin temel kavramlarını açıklaması,  2. Bilgisayarın ilk açılış işlemlerini yapılandırması, 3. Bilgisayar sistemine uygun işletim sistemini yüklemesi,  4. Donanım birimi sürücülerini kurması,  5. İşletim sistemi üzerinde temel işlemleri gerçekleştirmesi,  6. Yardımcı yazılımları kurması, 7. İnternet ve temel internet kavramlarını açıklaması, 8. Web tarayıcı programını kullanması,  9. E-postayı etkin kullanması,  10. E-posta adresini bir yönetim programı aracılığı ile takip etmesi, 11. Bilgi ve siber güvenlik kavramlarını açıklaması,  12. Bilgisayar ve erişim güvenliğini sağlaması, 13. Karşılaşılabilecek tehditlere karşı korunması, 14. İnternet ve ağ güvenliğini sağlaması, 15. Mobil cihazlarda güvenliği sağlaması,  16. Kişisel verilerin korunması ve mahremiyet kavramlarını açıklaması, 17. İstenilen biçim ve düzende metin belgesi oluşturması,  18. Belgedeki metne istenilen biçim ve düzeni uygulaması,  19. Belge içindeki metin diline uygun yazım denetimini yapması, 20. İstenilen satır/ sütun sayısınca tabloyu belgeye ekleyerek biçimlendirmesi, 21. İstenilen işe uygun nesneyi belgeye eklemesi, 22. İstenilen biçim ve düzende elektronik tablo oluşturması, 23. İstenilen hesaplama işlemini gerekli hücreler üzerinde formülleri kullanarak yapması,  24. Amaca uygun grafik türünü seçerek grafik oluşturması,  25. İstenilen formatta belgenin çıktısını alması,  26. İstenilen işe uygun, içerik ve görselliğin bütünlük sağladığı sunular hazırlaması, 27. Görsel içeriği zengin dinamik sunular hazırlaması, 28. Fotoğrafları kullanarak gösteri dosyası oluşturması amaçlanmaktadır.

İSTİHDAM ALANLARI

Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler Bilişim sektöründe;

1.Bilgisayar teknik servisi hizmeti veren bilgisayar firmalarında, kamu kurum ve kuruluşlarında,

2.Ağ kurulum ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmete ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında,

3.Kullanıcı ara yüzüne sahip uygulama ve veri tabanı programları kullanımı veyönetimi hizmeti veren ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında,

4.Web tasarımı hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli programlar hazırlayan yazılım şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç

duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında vb. yerlerde çalışabilirler.

PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI

1. En az ilkokul/ilköğretim okulu mezunu olmak.

2. 13 yaşını tamamlamış olmak.

Süre: 163 saat

İçerik :

Bilgisayara Giriş (52 saat)

İnternet ve E-Posta Yönetimi (22 saat)

Bilgi Güvenliği Bilinçlendirme Eğitimi (17 Saat)

Kelime İşlemci (22 saat)

Elektronik Tablolama( 35 saat)

Sunu Hazırlama (15 saat)

Yayın: 26.08.2016 - Güncelleme: 06.12.2019 14:30 - Görüntülenme: 12747